Yesterday, I went to a 100-yen shop and bought this item among others.
Plastic container specifically for use in cooking spaghetti in a microwave oven.スパゲティを電子レンジで調理する専用のプラスチック容器です。
The hole in the lid is for measuring out 100 g of spaghetti. Cool!
蓋にある穴は、100 gのスパゲティを測るためのものです。クール!
すごい製品だと思いましたが、袋に書いてある説明はかなり馬鹿げていました。
For a 600/500-W microwave oven, you need to heat spaghetti for the specified time plus 4/5 minutes! Isn't that ridiculous?
600/500Wの電子レンジで、スパゲティを通常の茹で時間プラス4/5分も茹でる必要があります。馬鹿げていませんか?
Anyway, last night, I put 100 x 2 = 200 g of spaghetti in the container, and added 140 x 2 = 280 g water.
ともかく、昨晩、スパゲティを100 x 2 = 200 g容器に入れ、水を140 x 2 = 280 g入れました。
容器は今日の約11時まで冷蔵庫に入れていました。
As you can see, not all the water is soaked at this point.
見てわかる通り、この時点では、水は全部吸われてはいません。
I placed a plastic wrap on it (the lid is not microwavable), and put it in the microwave. I expected that it would take a total of four minutes to cook the spaghetti in the 800-W microwave.
ラップをして(蓋は電子レンジでは使えません)、電子レンジに入れました。800Wの電子レンジでスパゲティを調理するには全部で4分かかるだろうと予想しました。
One minute later:
1分後:
Not much difference.
あまり変化はありません。
Two minutes later:
2分後:
写真を撮る前に菜箸でスパゲティをかき混ぜました。
Four minutes later:
4分後:
Almost done. I stirred some more. As you can see, almost all the water is now absorbed by the spaghetti.
ほぼ完成です。もう少しかき混ぜました。見てわかる通り、水は殆ど全てスパゲティに九州されました。
Meanwhile, I made some simple meat sauce, with two large onions, 300 g of ground pork, and one tomato can. I added a generous amount of tomato ketchup after turning off the heat.
その間、私は玉ねぎ大2個、豚の挽肉300 g、トマト缶一つで簡単なミートソースを作りました。火を止めてから、トマトケチャップをたっぷり足しました。
Done!
完成!
I transferred one half of the spaghetti to a plate, and added some margarine to the container and mixed it with the remaining spaghetti to keep it from sticking together.
スパゲティを半分、お皿に乗せ、容器にマーガリンを足し、残りのスパゲティと混ぜ、くっつかないようにしました。
My lunch today.
今日の私の昼食。