December 13, 2008

Satoimo no Nikkorogashi (lit. Simmered and Rolled Taro), Again/里芋の煮っ転がし、再度


I finally got them!! Yesterday, I received a box of satoimo (taro) from my father, who lives in Chiba prefecture. He likes farming, and grows all sorts of vegetables and fruits. Today, I made satoimo no nikkorogashi. For more info about this dish, refer to the November 23 entry.
やっと来ました。昨日、千葉県に住む父から、里芋が1箱届きました。父は農業が好きで、あらゆる野菜や果物を育てています。今日、里芋の煮っ転がしを作りました。この料理に関しては、11月23日の投稿を参照して下さい。
As you can see from the photo, I used a paper towel instead of an otoshi buta (drop lid).
写真から分かるように、私は落し蓋の代わりにキッチンペーパーを使いました。
Satoimo no nikkorogashi is good when you make it, and it will be even better the next day!
里芋の煮っ転がしは作った時も美味しいですが、次の日にはもっと美味しくなってます!

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