June 8, 2016

Turning Spaghetti into Ramen Noodles, Improved Version/スパゲティをラーメンの麺にする、改良版

Here is an improved version of the recipe I described previously.


1 serving
100 g spaghetti
Small amount (about 20 g) of water for dissolving baking soda
100 g water for soaking spaghetti in baking soda solution
1.6 g baking soda, also known as sodium bicarbonate or sodium hydrogen carbonate, for making 1.0 g of sodium carbonate
1000 g water for boiling spaghetti

以前説明したレシピの改良版です。

一人分
スパゲティ 100 g
水 少量(20 g程度)。重曹を溶かすため。
水 100 g。スパゲティを重曹液に漬けるため。
重曹(炭酸水素ナトリウム) 1.6 g。炭酸ナトリウムを1.0 g作るため。
水 1000 g。スパゲティを茹でるため。


1. Put 1.6 g of baking soda in a plastic container.
1. プラスチック容器に重曹を1.6 g入れます。
2. Add a small amount (about 20 g) of water to the container, and dissolve the baking powder.
2. 水を少量(20 g程度)、容器に入れ、重曹を溶かします。 
3. Microwave the baking powder solution for 1 minute or so to heat the solution to decompose the baking power into sodium carbonate, water, and carbon dioxide.
You can obtain 1.0 g of sodium carbonate from 1.6 g of baking powder.
4. Add 100 g of water to the container.
3. 電子レンジで1分程度、重曹溶液を加熱し、重曹を炭酸ナトリウム、水、二酸化炭素に分解します。
重曹1.6 gから炭酸ナトリウムが1.0 gできます。
4. 容器に水を100 g入れます。
5. Add 100 g of spaghetti. Leave for at least 1 hour.
5. スパゲティを100 g入れます。 一時間以上放置します。
 
2 hours later.
2時間後。
The solution has turned yellowish.
溶液は黄色っぽくなっています。 
6. Boil 1000 g of water in a pot.
6. 鍋で水を1000 g沸騰させます。 
In the meantime, I made a simple soup with 1 tsp of Chinese instant dashi,
その間、簡単なスープを作りました。中華の出汁の素を小さじ1と、 
1 tbsp of soy sauce. Later, I added 200 ml of hot water.
醤油大さじ1。後で、お湯を200 ml入れました。 
7. When the pot comes to a boil, add the contents of the plastic container.
7. 沸騰したら、プラスチック容器の中身を入れます。 
8. Boil for 2 minutes or so.
8. 2分程度茹でます。  
9. Drain.
9. 水を切ります。 
10. Add the sphagetti to the ramen bowl.
10. スパゲティをラーメンの器に入れます。 
Enjoy!
ご賞味下さい!

Advantages of this recipe over conventional methods (boil water, add baking soda first and then spaghetti, and boil for the specified time or longer):
1. The pot does not get overly bubbly.
2. The cooking time is considerably shorter.
3. You need not rinse the spaghetti to remove the slime after boiling.
従来の方法(水を沸騰させ、重曹を入れ、それからスパゲティを入れ、指定時間(またはそれ以上、茹でる)と比べた場合の、この方法の利点:
1. 鍋が泡だらけにならない。
2. ゆで時間はかなり短くなる。
3. 茹でた後、スパゲティのぬめりを取るために水ですすぐ必要はない。

No comments:

Post a Comment