Zuke was a great invention in the Edo period that enabled the use of tuna as toppings (neta) for nigiri zushi (< sushi).
漬けとは、江戸時代の偉大な発明で、それによりマグロを握り寿司のネタとして使えるようになりました。
Zuke is simply a process of marinating fish (especially tuna) in soy sauce. The primary purpose of zuke is preservation.
漬けとは単に魚(特にマグロ)を醤油に漬けることです。漬けの第一の目的は保存です。
In the age of advanced freezing technology, however, the primary purpose is all but forgotten. Nowadays, zuke is often nothing more than just seasoning with soy sauce (or other soy-based sauce).
しかし、高度な冷凍技術の時代では、この第一の目的はほとんど忘れ去られ、今では、漬けとは単に醤油(または醤油ベースのタレ)で味付けをすることであることが多いです。
Nevertheless, zuke is still a good way to preserve leftover sashimi for up to three days (refrigeration required).
しかしながら、漬けは今でも、残った刺身を最高3日間保存する、いい方法です(要冷蔵)。
The other day, I simply marinated leftover sashimi in soy sauce. Sometimes, I use a 1:1:1 mixture of mirin, sake, and soy sauce.
先日、残った刺身を単に醤油に漬けました。みりん、お酒、醤油を1:1:1で混ぜたものを使うこともあります。
I had a zuke don (bowl) for lunch the next day.
次の日の昼食に漬け丼を食べました。
Zuke is also used to refer to something marinated in this way.
「漬け」はこの方法で漬けたものを指すにも使われます。
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