In Japan, there are two types of spaghetti dishes that are very popular, Napolitan and meat sauce.
For supper tonight, I first thought I'd make meat sauce but changed my mind and made seafood spaghetti instead because I didn't have ground meat in the fridge and I thought that my parents would like seafood spaghetti more than meat sauce spaghetti.
日本では、ナポリタンとミートソースという二種類のスパゲティ料理がとても人気があります。
今日の夕飯には、ミートソースを作ろうと最初は思ったのですが、冷蔵庫に挽肉はないし、両親はミートソーススパゲティよりシーフードスパゲティのほうが好きだろうと思って、シーフードスパゲティを作ることにしました。
This time, I used my trick to cook spaghetti without boiling, by breaking the spaghetti in half and putting them in a mixing bowl with water.
今回は、スパゲティを半分に折って、水の入ったボールに入れて、「茹でずにスパゲティを調理する」裏ワザを使いました。
300 g spaghettiスパゲティ300 g
Ingredients of the seafood sauce:
Olive oil for pan-frying
1 onion
1 can tomato
1 bunch buna shimeji mushroom
Asari (Japanese short-necked clams)
Seafood mix
1/2 tsp salt
Tomato ketchup!
シーフードソースの材料:
炒め用のオリーブオイル
玉ねぎ 1個
トマト 1缶
ブナシメジ 1束
アサリ
シーフードミックス
塩 小さじ1/2 tsp salt
トマトケチャップ!
I first pan-fried minced onion with olive oil.
まず、みじん切りの玉ねぎをオリーブオイルで炒めました。
Lastly, I added the most important ingredient, ketchup!
最後に、一番重要な材料、ケチャップを入れました!
I tasted and decided to add two cubes of instant consomme.
味見して、コンソメの素を2つ入れることにしました。
I also made simple soup using 1,200 ml water, four cubes of instant consomme, dried enoki, wakame, and nage negi.
水1,200 ml、コンソメの素4つ、干しえのき、わかめ、長ねじを使って簡単なスープも作りました。
The spaghetti dish looks inviting. The clams and onions plus the ketchup makes it look real enticing.
ReplyDeleteseeandoh: I always feel that onions are an indispensable ingredient of a spaghetti dish because they add sweetness to the dish. I love ketchup! I don't understand why some people hate ketchup...
ReplyDeleteI like the taste of Onion with the sweetness and mild spicy taste of ketchup.
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