That is the question!
それが問題だ!
Some people recommend freezing ume because this will make the ume syrup quicker and prevent the ume from fermenting. Others say that freezing ume will result in less aromatic and less tasty ume syrup. I tend to believe the latter, but I may be wrong.
梅を冷凍すると、梅シロップが早くでき、梅が発酵するのを防げるということで、薦める人たちがいます。一方、梅を冷凍すると、香りが弱く、美味しくない梅シロップになるという人たちもいます。私としては後者を信じやすいのですが、間違っているかもしれません。
Left: Frozen ume
Right: Ume stored in the vegetable compartment of the fridge
左:冷凍梅
右:冷蔵庫の野菜室に保存していた梅
500 g each.
それぞれ500 g。
250 g sugar for each.
それぞれに砂糖を250 g。
The ume to sugar ratio is 1:0.5. A common ratio is 1:1.
梅と砂糖の割合は1:0.5。一般的な割合は1:1です。
To be continued.
続く。
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