This morning, I harvested some of the spinach from my small farm.
今朝、小さな農地からほうれん草を採ってきました。
Washed and drained:
洗って、水を切った状態:
Boiled for a few minutes, put in cold water to cool, and squeezed:
数分間茹でて、水にさらし、冷やし、絞った状態:
I used one half to make ohitashi and the other half to make goma ae.
To make goma ae, you need to grind sesame seeds, which will take minutes if you use a suribachi (mortar) and a surikogi (pestle). I can do it in a matter of seconds because I have a Milser (product name), which is a small blender.
半分はおひたしに、もう半分は胡麻和えを作るのに使いました。
胡麻和えを作るには、胡麻をする必要があります。すり鉢とすりこぎを使えば、数分はかかります。私はミルサーという小さなミキサーが持っているので、数秒でできます。
4 tbsp white sasame seeds, ground:
白胡麻を大さじ4、すった状態:
Left: Ohitashi, to be eaten with katsuobushi (dried bonito shavings) and ponzu
Right: Goma ae
4tbsp sesame seeds
1 tbsp soy sauce
1 tbsp sugar
左: おひたし。鰹節とポン酢で食べます。
右: 胡麻和え
胡麻大さじ4
醤油大さじ1
砂糖大さじ1
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
1 comment:
http://feodorgeorgiev.com/blog/2010/02/dammsugare/
Post a Comment