As part of supper tonight, I made okara hamburgers.
今日の夕飯にはおからハンバーグを作りました。
The main ingredients were 300 g ground pork and the okara I got from making soy milk from 125 g dry soybeans.
主な材料は豚の挽き肉300 gと、乾燥大豆125 gから豆乳を作った時にできたおからです。
The other ingredients were:
1 egg
1 large onion, finely chopped and microwaved
Panko (Japanese bread crumbs)
(No salt or pepper)
他の材料は
卵1個
玉ねぎ大1個(みじん切りにしてレンジで火を通したもの)
(塩やコショウは、なし)
I fried one small and four large ones in the frying pan, with a small amount of oil.
小さいの一つと大きいの4つをフライパンで少量の油で焼きました。
The rest went to the freezer.
残りは冷凍庫へ。
At the high okara-to-meat ratio, the hamburgers were crumbly.
肉に対するおからの割合が多いので、ハンバーグは脆(もろ)かったです。
The sauce was a mixture of 3 tbsp each of soy sauce, mirin, and sake, as usual, which was heated in the frying pan after removing the hamburgers.
ソースはいつも通り、しょう油、みりん、お酒を大さじ3杯ずつ混ぜたもの。ハンバーグをどけた後のフライパンで火を通しました。
They were good enough for me, but I think I should have used more pork and less okara.
十分美味しかったですが、豚肉を多くして、おからを減らすべきでした。
March 7, 2011
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