Okara is the main ingredient of the dish called unohana, but the word is often loosely used to mean unohana.
今日の夕飯には卯の花を作りました。卯の花とおからに関しては、ここをクリックして下さい。
おからは卯の花という料理の主な具材ですが、卯の花を指すのに使われることが多いです。
Ingredients:
300 g okara
500 ml dashi (including the water used to reconstitute dried shiitake)
50 ml mirin
50 ml soy sauce (dashi, mirin, soy sauce ratio of 10:1:1)
1/2 carrot
2 abura age (fried tofu)
4 dried shiitake
Stir-fry carrot in oil, add abura age and reconstituted shiitake. Add dashi, mirin, and soy sauce. Add okara. Keep stir-fyring for several minutes until a desired moisture content is reached.
材料:
おから300 g
出汁500 ml(シイタケを戻すのに使った水を含む)
みりん50 ml
しょう油50ml(出汁、みりん、しょう油の割合は10:1:1)
ニンジン1/2
油揚げ2枚
干しシイタケ4つ
ニンジンを油で炒め、油揚げと戻したシイタケを入れる。出汁、みりん、しょう油を入れる、おからを入れる。適当な水分になるまで数分炒め続ける。
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Next to the unohana is a store-bought spring roll.
Another dish is mizuna salad.
The dressing is:
4 tbsp ground white sesame seeds
2 tbsp soy sauce
2 tbsp vinegar
1 tbsp sugar
卯の花の隣りは、店で買った春巻きです。
水菜サラダも作りました。
ドレッシングは
すった白胡麻大さじ4
しょう油大さじ2
お酢大さじ2
砂糖大さじ1
です。
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