November 19, 2010

Wafu (Japanese-Style) Spaghetti with Oyster Mushroom/ヒラタケ入り和風スパゲティ

I made wafu (Japanese-style) spaghetti as part of supper tonight. (My wife made some salad and miso soup.)

600 g spaghetti
1 onion
1 can tuna
200-300 g boiled oyster mushroom
今日の夕飯には和風スパゲティを作りました。(妻はサラダと味噌汁を作りました。)

スパゲティ 600 g
玉ねぎ 1個
ツナ缶 1
茹でたヒラタケ 200~300 g



After I took this photo, I sprinkled some katsuobushi (dried bonito shavings) and poured some store-bought men tsuyu (noodle soup) concentrate. Very, very tasty indeed! Canned tuna goes very well with Japanese-style spaghetti!
And, I must say I'm loving oyster mushroom!! Everybody (well, everybody in Japan) is talking about matsutake, but not me!

この写真を撮った後、鰹節をふりかけ、市販の濃縮麺つゆをかけました。本当に美味しいです。和風スパゲティにはツナ缶がよく合います。
それにヒラタケは大好きです!!皆(というか、日本にいる皆)、マツタケのことばかり話しますが、私は違います!

No comments: