August 3, 2008
Edamame (Young Soy Beans)/枝豆
Shown here is a specialty of Niigata called chamame (lit. brown beans). This variety is a little more expensive than regular ones, but is more fragrant and tastier.
ここに載せたのは、茶豆という新潟の名物です。この品種は通常のものよりすこし高いですが、香ばしく美味しいです。
As you can see, the membrane is slightly brownish, and that's how it got its name.
ご覧の通り、薄皮が若干茶色っぽく、それが名前の由来です。
Recipe:
1. Rinse edamame in water, drain, and put them in a bowl.
2. Add 40 g of salt, and rub them well. Let the edamame stand for 1 hour.
3. Boil 1 liter of water in a pot.
4. Put the edamame in the pot (DON'T RINSE THE EDAMAME), and boil for 3-4 min.
5. Drain in a colander. DON'T RINSE EDAMAME. Cool with a fan.
レシピーは:
1. 枝豆を水で洗い、水を切り、ボールに入れる。
2. 塩を40 g入れて、よくもむ。1時間置く。
3. 鍋に水を1リットル沸騰させる。
4. 枝豆を鍋に入れ(水洗いしない)、3~4分ゆでる。
5. ざるで水を切る。水洗いしない。うちわであおぐ。
The important thing to remember is to boil edamame in 4% salt water. You need not sprinkle salt after the edamame are boiled.
大事なことは4%の食塩水で枝豆をゆでることです。枝豆をゆでた後、食塩をかける必要はありません。
Subscribe to:
Posts (Atom)